- Ciclism

Este oficial. Jan Hirt se transferă de la Astana la CCC

Ciclistul ceh se întoarce la tricouri portocalii bogate, unde a concurat în anii 2015 – 2017, unde a câștigat locul 12 în clasamentul general Gira anul trecut. Din acest an, după fuziunea cu fosta echipă BMC este o echipă de primă divizie.

CCC a intrat în sezonul 2019 fără un lider major în lupta pentru clasamentul general la cursele Grand Tour. Dar asta urmează să se schimbe acum.Ilnur Zakarin de la Katyus s-a alăturat echipei, al treilea la Vuelta 2017 și al zecelea la Giro din acest an, iar acum și Jan Hirt. .

Partea clasică a echipei, dominată de campionul olimpic Greg van Avermaet, va fi întărită de rafinatul Matteo Trentin de la Mitchelton-Scott, fost campion european. . Anul trecut a contribuit la locul trei al lui Miguel Ángel López în Giro și Vuelta, iar el a participat și anul acesta la Giro în serviciul unui tânăr columbian.În același timp, a reușit să termine pe locul doi în etapa regală prin Mortirolo.

În același timp, a semnalat că dorește să revină din nou în poziția de lider în viitor.

alegere ideală.

Deși fundalul grajdului „portocaliu” s-a schimbat în ultimul an, mulți membri ai echipei de implementare și obiceiurile lor sunt familiarizați cu experiența lor anterioară – precum și îl cunosc.

el a înțeles, de asemenea, șeful echipei Piotr Wadecki, care este încă în fruntea conducerii echipei.

Jim Ochowicz, fost director general al echipei BMC și acum și CCC, nu ascunde în declarația oficială că Hirt ar trebui să consolideze echipa, în special în lupta pentru cea mai bună plasare în clasamentul general al etapei.

“Jan este unul dintre pilotii care se deplaseaza deseori sub radar, dar in mod regulat ramane cu cei mai buni din clasamentul general”, a spus Ochowicz. “Rezultatele din acest an, al cincilea în jurul Elveției și al șaptelea în jurul” Alpi, confirmă abilitatea sa în cursele de scenă. ” non-nominalizarea sa actuală pentru Vuelt pentru că se afla încă în nominalizarea provizorie inițială a grajdului kazah.

Astana a anunțat doar două starturi pentru restul sezonului, în acest weekend la clasica cursă single din Plouay și în etapele din octombrie în jurul Croației.

Ar trebui să-și ia rămas bun de la tricourile albastre palide.Cele două sezoane ale echipei de top la cele mai mari curse din lume au fost, fără îndoială, o școală valoroasă pentru el. Acum poate beneficia de asta.

„Au trecut doi ani grozavi, dar acum aștept cu nerăbdare noi provocări”, spune Hirt. „Am căutat o echipă pentru a avea mai multe oportunități de a merge pe mine și cred că am găsit-o la CCC. Sezonul viitor vom avea o echipă puternică de alpinisti acolo, astfel încât să ne putem susține reciproc și să lucrăm împreună pentru rezultate bune pentru grajd. Aș dori să am o șansă de a concura pentru rezultatul în clasamentul general al unei curse și am văzut și prima etapă câștigată în Marele Tur. ”