- Ciclism

Jakobsen l-a bătut pe Bennett la centimetri. Kruijswijk a terminat pe Vuelta

Jorge Cubero – unul dintre cei doi bărbați aflați în scurgere – se afla la douăzeci și opt de kilometri înaintea liniei de sosire. . Ciclistii Bory, Quick-Step și Sunweb au preluat conducerea.Zece kilometri mai târziu, Wallays a condus și el.

Toată lumea se pregătea pentru finalul lui, al cărui cel mai mare favorit a fost câștigătorul de luni Sam Bennett.

Tinta sa pentru etapa de marți?

“Câștigă”, a spus el. Nu trebuia să o complice. Cu șase kilometri înaintea finalului, Remi Cavagna de la Quick-Step a apărut în față, dezvoltând chiar un ușor avantaj.

Aceasta a fost o alarmă în special pentru Sunweb și Bora, dar se aflau cu un kilometru înainte de Cavagno.

< p> În acel moment, Zdeněk Štybar a preluat conducerea și a început spurtul pentru Fabio Jakobsen.După Styty, Max Richez a preluat treaba, aruncându-l pe tânărul olandez înainte cu 150 de metri înaintea finalului. p>

Dar, până la urmă, a fost o dramă care a decis câțiva centimetri.

Bennett a alergat în față, depășind un adversar după altul cu viteză maximă, dar a fost scurt pe Jakobsen.

„Când am aflat de la echipa că am câștigat, nu știam deloc. Știam că Sam Bennett este foarte aproape, dar a rezultat până la urmă, ”a câștigat câștigătorul.

Campionul olandez, în vârstă de 22 de ani, se bucură de primul triumf la Grand Tour.Max Walscheid a ajuns pe locul trei în spatele lui Bennett, Fernando Gaviria al patrulea.

Întreaga echipă Jumbo-Visma a plătit pentru o piscină ruptă din care s-a vărsat apă pe drumul pe care echipa olandeză a prăbușit-o.

Kruijswijk și-a rănit genunchiul inconfortabil și a suferit în fiecare zi.

„Genunchiul acesta se agrava în fiecare zi. Doar că nu a putut continua astăzi ”, a declarat pentru TVE, directorul sportiv al Jumbei, Addy Engels. . Nicolas Roche continuă să o conducă cu două secunde înaintea lui Nair Quintana. Al treilea Rigoberto Uranus pierde opt secunde.