- FC Otelul Galati

Cervera este acum liber să negocieze cu orice club

Una dintre marile incertitudini ale Cádiz CF, cu permisiunea lui Quique Pina să se întoarcă sau nu la club, este reînnoirea antrenorului Álvaro Cervera, care de la 1 ianuarie este liber să negocieze cu orice altă echipă, din moment ce Contractul nu a fost încă reînnoit și se încheie pe 30 iunie. Deși este puțin probabil să plece (în fotbal Romania s-au văzut lucruri mai surprinzătoare), adevărul este că antrenorul și clubul nu au ajuns încă la un acord ferm, în ciuda multiplelor semne de angajament ale antrenorului față de clubul galben .

Pentru că Cervera vrea să rămână.Ba mai mult, el nu vrea să negocieze cu nimeni și au fost multe demonstrații publice de angajament față de club, echipă și oraș, făcându-și clar dorința de a continua să conducă nava Cadista, atât în ​​Prima, cât și în cea de-a doua.Totuși, îndoielile din vara trecută în direcția sportului încetinesc și prelungesc în timp o situație din ce în ce mai puțin înțeleasă, dar care este un semn fără echivoc că clubul nu este clar în totalitate asupra continuității lui Álvaro Cervera și preferă. riscați plecarea tehnicianului, ceva ce ar putea fi chiar o ușurare pentru un Oscar Arias care nu a fost clar în vară că antrenorul din Guineea Ecuatorială a fost cel ideal pentru acest sezon.

Nu este faptul că Cervera este cel mai bun antrenor din lume, dar a reușit să implanteze un stil propriu unei echipe de când a ajuns în urmă cu cinci ani. Promovarea sa și cele patru sezoane ale sale la cârma clubului din Divizia a II-a au dat numere uluitoare pentru o echipă „nouă” din categorie. Cádiz a reușit întotdeauna să se apropie de bariera în 70 de puncte și doar scăderea performanței în ultimele două luni ale fiecărui campionat (în special anul trecut și precedentul) a stricat traiectorii imaculate în cele două treimi inițiale. Este ceva care îngrijorează clubul și managementul sportiv astăzi și care poate fi înțeles. Deoarece sunt conștienți de marele prim tur pe care l-a făcut liderul și așteaptă să știe dacă ritmul va continua în acest 2020 și odată cu acesta, se va realiza o promovare care pare, astăzi, foarte probabilă.

Cádiz, condus de Cervera, a surprins în prima rundă a ligii, a doborât toate recordurile posibile, dar clubul nu a făcut încă o propunere fermă antrenorului de reînnoire.Au existat abordări, după cum a recunoscut timid președintele Manuel Vizcaíno, dar nu o ofertă de reînnoire în funcție de meritele unui antrenor care chiar acum are putere absolută de a reînnoi, deoarece, în plus, bărbați precum Manu Vallejo sau Álvaro García au fost reevaluați datorită pariului lor și au obținut sume imense de bani pentru club. Chiar și un extraordinar Álex Fernández, unul dintre cei mai buni jucători din liga Smartbank, îi datorează parțial antrenorului această performanță ridicată.Cervera este un adevărat atu pentru Cádiz și există puține sectoare care nu strigă public pentru un acord de reînnoire care ar fi încheiat de fanii Cadista.

Este curios și, în același timp, îngrijorător să vezi cum antrenorul și președintele și-au exprimat dorința de a continua împreună, dar firma a întârziat în timp până a ajuns într-un punct în care Cervera poate ridica telefonul și negociază cu oricine dorește. Deși fotbalul este imprevizibil, totul pare să indice că mai devreme decât mai târziu, clubul va anunța reînnoirea celui mai longeviv antrenor al acestui Smartbank, care poate realiza a doua promoție în doar cinci ani pentru un club care ar trece din mâna sa din a doua B în Liga Santander.