- Uncategorized

Dominic Solanke: Succesul lui Sancho a fost o mare influență asupra jucătorilor tineri

Dominic Solanke crede că tinerii jucători englezi nu sunt din ce în ce mai dispuși să aștepte șansa de a se dovedi la cele mai mari cluburi din țară și vor urma exemplul său, precum și cel al lui Jadon Sancho, plecând pentru a găsi prima echipă fotbal.

Solanke a finalizat săptămâna trecută o mutare de 17 milioane de lire sterline de la Liverpool la Bournemouth, o taxă care este oarecum remarcabilă având în vedere recordul de joc al tânărului de 21 de ani – a urmat o apariție de 17 minute pentru Chelsea în octombrie 2014 după 21 de apariții, dintre care 16 au ieșit de pe bancă și un singur gol marcat pentru Liverpool după ce s-a mutat acolo în mai 2017. Premier League: 10 lucruri de care trebuie să te uiți în acest weekend Citește mai mult

A înscris șapte goluri în 25 de apariții la Eredivisie în timpul unui împrumut la Vitesse Arnhem, în timp ce era la Chelsea, și a fost, de asemenea, o parte esențială a echipei Angliei sub 20 care a câștigat Cupa Mondială în 2017.Ca atare, el se sprijină pentru a fi un succes la Bournemouth și consideră că decizia sa de a se alătura echipei lui Eddie Howe ca parte a unei tendințe mai largi care a început când Sancho s-a mutat din Manchester City în Borussia Dortmund acum două veri. Extremul a fost considerat de unii ca și-a asumat un risc, dar a prosperat în fața liderilor din Bundesliga și a continuat să devină parte a configurației superioare a lui Gareth Southgate.

„Că [succesul lui Sancho la Dortmund] a afectat pe toată lumea “, A spus Solanke, care are un capac Anglia. „Când un jucător tânăr vede un alt jucător tânăr făcând asta, ei cred că o pot face și ei, mai ales atunci când toată lumea joacă împreună la nivel internațional. Sancho se descurcă bine în Germania și mulți jucători ar dori să-și urmeze calea.Ceea ce a făcut, intrând în echipa Angliei la o vârstă atât de fragedă, va influența mulți jucători tineri. ”

Callum Hudson-Odoi ar putea deveni următorul tânăr talent intern care va părăsi unul dintre cele mai mari cluburi din Anglia. pentru a câștiga fotbal în prima echipă, cu extremul Chelsea de 18 ani, subiectul unei oferte de 35 de milioane de lire sterline de la Bayern München și presupus că dorește să facă schimbul dat, el nu a început încă un joc din Premier League pentru echipa lui Maurizio Sarri. Maurizio Sarri lovește la Bayern München pentru căutarea lui Callum Hudson-Odoi Citește mai mult

„Cred că fiecare fotbalist vrea doar să joace”, a spus Solanke atunci când a comentat propria sa lipsă de oportunități la Stamford Bridge. ca la Anfield. „Vrei să arăți ce poți face și cu siguranță aștept cu nerăbdare să joc aici.” Solanke va trebui să aștepte acea ocazie, dat fiind că încă își revine după rănirea musculară care a însemnat o mutare la Crystal Palace la începutul lunii.

În schimb, Nathaniel Clyne este deja în funcțiune pentru că Bournemouth s-a alăturat clubului de la Liverpool cu ​​un contract de împrumut care durează până la sfârșitul sezonului.Fundașul dreapta a început săptămâna trecută înfrângerea de la runda a treia a Cupei FA împotriva Brightonului și este în linie să facă același lucru împotriva lui Everton la Goodison Park duminică.

La fel ca Solanke, Clyne este entuziasmat de perspectiva primului regulat -futbol de echipă la Bournemouth, care a luptat pentru asta la Anfield. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Vorbind alături de atacant vineri, tânărul de 27 de ani a respins și pretențiile lui Neil Warnock că fusese deja de acord să se alăture Cardiff-ului înainte de a se muta pe coasta de sud.Săptămâna trecută, Warnock l-a acuzat pe Liverpool că „nu are clasă” în legătură cu situația lui Clyne, înainte de a se descrie „dezamăgit”, oferindu-i jucătorului primul său gust de fotbal din prima echipă în timp ce era managerul Crystal Palace în 2008.

„Nimic nu a fost de acord”, a insistat Clyne. „Au fost pur și simplu discuții între agentul meu și cluburi și, în cele din urmă, am luat decizia de a veni la Bournemouth. Acum mă concentrez pe deplin pe antrenament și joc pe Bournemouth. ”