- Uncategorized

Shay Evans: inovatorul fotbalist indigen, care nu se teme să împingă înapoi

„Cred că acasă, concurând împotriva băieților, cred că vine din asta”, spune ea pentru Guardian Australia. „Băieții de acolo sunt destul de aspri cu toată lumea și cred că m-am gândit doar, dacă îmi dau o împingere, de ce să nu le dau înapoi. Dar am fost întotdeauna competitiv, dur și dur. Când mă antrenez, în jocuri. Chiar și ieșind la vânătoare și altele, urmărind goane, așa ceva, vreau întotdeauna să-i dau tot ce am mai bun. ”

Născut și crescut în îndepărtatul oraș Borroloola de pe coasta de est a Teritoriului de Nord, Evans avea 13 ani. când s-a mutat 3.000 km la Sydney ca absolventă a programului de fotbal John Moriarty pentru jucătorii indigeni din Top End.De când s-a implicat în fundație, Evans, care a început să joace desculț cu unchiul și verișorii ei la vârsta de nouă ani, a făcut salturi uriașe. Terenul alternativ cerut după un teren “nesigur” reduce W-League la farsă Citește mai mult

< Moriarty a fost primul jucător indigen care a fost selectat pentru Australia în 1961 și s-a născut și în Borroloola. El conduce programul din 2012, iar Evans este primul sportiv profesionist care a ieșit din el.În 2015 s-a mutat la Sydney și s-a înscris la Westfields Sports High, ca parte a programului de fotbal al școlii.

„La început a fost foarte greu, având 13 ani, era foarte tânăr să mă mut de acasă singură dar mi s-a părut mai ușor pentru că am avut o familie foarte solidară, antrenori extraordinari și fundația John Moriarty ”, spune ea. „Nu aș fi acolo unde sunt fără ei.”

Însuși Moriarty este sigur că joi seara a fost doar începutul pentru absolventul său de vedetă. „Este cu siguranță visul ei [de a juca pentru Matildas] și faptul că a jucat deja pentru Tânărul Matildas, cu siguranță își are viziunea ferm pusă pe asta”, spune el. „În ceea ce ne privește, ea are cu siguranță talentul, iar restul vor fi la îndemână.Dorința este acolo pentru ea și cred că asta va veni cu condiția să aibă ocazia. ” Facebook Twitter Pinterest Shay Evans îl îmbrățișează pe John Moriarty după ce atacantul a debutat în W-League. Fotografie: FFA

Liniștită în afara terenului, Evans și-a dezvoltat printre coechipierii de la Sydney FC o reputație pentru natura ei combativă. Veterana Matildas, Lisa De Vanna, o descrie ca pe o „luptătoare” căreia nu îi este teamă să-și asume colegii de echipă mai în vârstă. „Îmi place să fac glume când avem patru exerciții pe care le vreau de partea mea, pentru că va trece direct prin tine”, spune ea. „Nu îi pasă cine ești, indiferent dacă ești Matilda sau jucător senior, ea te va trata și te va provoca ca orice altă persoană.Întotdeauna vrea doar mingea. ”

Tânăra de 34 de ani este principalul golgheter internațional al Australiei și a doua Matilda cu cea mai mare capacitate. De Vanna vede un tânăr coleg de echipă despre care crede că o va servi bine în viitor.

„Când m-am antrenat cu Tânăra Matildă, probabil că este cea cu cea mai mare inimă în ceea ce privește dorința să câștig și să muncesc din greu ”, a spus ea. „Arată că este pasionată și are o mentalitate câștigătoare. Mai are multe de învățat și mult spațiu pentru a crește [dar] atunci când ai pe cineva cu acest tip de inimă, acestea sunt micile 10% lucruri de care ai nevoie. Are o experiență diferită față de multe dintre fetele care au plecat de acasă la o vârstă atât de fragedă.Nu este un lucru ușor de făcut Lisa De Vanna

„Asta îmi place cu adevărat la ea, este o câștigătoare, are un background diferit față de multe dintre fetele care au plecat de acasă la o vârstă atât de fragedă. Nu este un lucru ușor de făcut pentru cineva de vârsta ei și să fie acolo unde se află este impresionant. ”

Deocamdată, Evans încă se bucură de entuziasmul debutului ei în W-League. „Trecând de la jocul desculț până unde sunt acum, jucând în fața mulțimilor, la televizor, a fost un moment de neuitat. Sincer, chiar m-am bucurat de aseară. ” Dar este ambițioasă să joace într-o bună zi pentru Matildas și a acceptat să fie un model în comunitatea ei la o vârstă atât de fragedă. despre ”spune ea.Aș vrea ca ceilalți copii indigeni și toată lumea din Teritoriul de Nord și mai ales din comunitatea mea să vadă ce fac și poate să-i ajute să le dea o idee despre ce poate face fotbalul. ”